Puneți uleiul la încins într-o tigaie sau cratiță încăpătoare.
Căliți 2-3 minute ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe. Tot acum puneți și usturoiul trecut prin presă sau tocat mărunt.
După ce s-a înmuiat ceapa și a devenit translucidă, adăugați carnea tăiată cuburi, sare, piper, cimbru și cam 150 ml apă și lăsați totul să fiarbă înăbușit timp de 10 minute, amestecând din când în când să nu se lipească.
Turnați sucul de roșii peste carne și amestecați
Puneți gălbiorii curățați și spălați în tigaie și lăsați-i să fiarbă înăbușit, acoperiți cu un capac cam 15-20 minute. Amestecați din când în când și gustați gălbiorii să vedeți dacă sunt gătiți suficient.
Gălbiorii vor începe să lase apă imediat ce dau de căldură, deci nu e nevoie să adăugați alt lichid.
Serviți tocănița de pui cu gălbiori caldă sau rece, alături de o pâine bună de casă sau de o mămăliguță.