Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec sau de cozonac.
Așezați un strat de pișcoturi de șampanie pe fundul formei. La mine au încăput 6 pișcoturi.
Puneți gelatina la hidratat conform instrucțiunilor de pe pachet.
Puneți într-un bol: laptele condensat, 200 ml de smântână pentru frișcă și sucul de la o lămâie.
Mixați până când observați că s-a legat crema. Adăugați zahărul pudră și coaja de lămâie și mixați din nou să omogenizați crema.
Încălziți gelatina în cuptorul cu microunde (de două ori scurt, câte 30 de secunde) sau la bain marie, dacă vă e mai ușor. Important e să nu ajungă să fiarbă gelatina, pentru că își va pierde proprietățile.
Adăugați gelatina în crema de lapte condensat și omogenizați.
Turnați jumătate din cantitatea de cremă în formă, peste pișoturi. Dați forma la congelator pentru 15 minute.
După ce crema s-a întărit puțin în congelator, puneți bananele curățate așezate pe lungimea tăvii și peste ele turnați restul de cremă.
Peste cremă așezați un nou strat de pișcoturi, apoi acoperiți prăjitura cu folie alimentară și o lăsați la frigider cel puțin 4 ore.
Din restul de 200 ml de smântână și 30 g zahăr, bateți o frișcă fermă. Adăugați și pudra de vanilie. Vedeți aici cum se face frișca naturală din smântână. Răsturnați prăjitura pe un platou și o decorați cu frișcă folosind un poș cu dui stelat.