Go Back
Prajitura cu piscoturi si banane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 11 votes

Prăjitură cu pișcoturi și banane

Preparare15 minutes
Timp de aștetare4 hours
Timp total4 hours 15 minutes
Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 12 buc pișcoturi de șampanie (în funcție de forma folosită poate fi nevoie de mai multe pișcoturi)
  • 1 conservă de lapte condensat (al meu a fost neîndulcit)
  • 400 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime (200 ml în cremă, 200 ml pentru decor)
  • 150 g zahăr pudră (120 g în cremă, 30 g în frișca de decor)
  • 1 plic gelatină granule (10g)
  • sucul și coaja rasă de la 1 lămâie mare
  • 1 vârf de linguriță pudră de vanilie
  • 3 banane mari

Mod de preparare

  • Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec sau de cozonac.
  • Așezați un strat de pișcoturi de șampanie pe fundul formei. La mine au încăput 6 pișcoturi.
  • Puneți gelatina la hidratat conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Puneți într-un bol: laptele condensat, 200 ml de smântână pentru frișcă și sucul de la o lămâie.
  • Mixați până când observați că s-a legat crema. Adăugați zahărul pudră și coaja de lămâie și mixați din nou să omogenizați crema.
  • Încălziți gelatina în cuptorul cu microunde (de două ori scurt, câte 30 de secunde) sau la bain marie, dacă vă e mai ușor. Important e să nu ajungă să fiarbă gelatina, pentru că își va pierde proprietățile.
  • Adăugați gelatina în crema de lapte condensat și omogenizați.
  • Turnați jumătate din cantitatea de cremă în formă, peste pișoturi. Dați forma la congelator pentru 15 minute.
  • După ce crema s-a întărit puțin în congelator, puneți bananele curățate așezate pe lungimea tăvii și peste ele turnați restul de cremă.
  • Peste cremă așezați un nou strat de pișcoturi, apoi acoperiți prăjitura cu folie alimentară și o lăsați la frigider cel puțin 4 ore.
  • Din restul de 200 ml de smântână și 30 g zahăr, bateți o frișcă fermă. Adăugați și pudra de vanilie. Vedeți aici cum se face frișca naturală din smântână.
  • Răsturnați prăjitura pe un platou și o decorați cu frișcă folosind un poș cu dui stelat.

Notă

  1. Atât laptele condensat, cât și smântâna pentru frișcă trebuie să fie reci, de la frigider.
  2. Sucul de lămâie este obligatoriu. Între laptele condensat și sucul de lămâie are loc o reacție acidă, astfel încât acesta contribuie la închegarea cremei, alături de gelatină.
  3. Dacă aveți o conservă de lapte condensat îndulcit, nu mai este nevoie să folosiți zahăr pudră.
  4. Nu este nevoie să înmuiați pișcoturile. Se vor înmuia suficient în contact cu crema de lapte.
  5. În ultima vreme eu sunt cam zgârcită cu zahărul. Vă rog să gustați crema înainte să puneți gelatina și să o potriviți de dulce după gustul vostru. 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!