Go Back
+ servings
Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel

Preparare15 minutes
Gătire10 minutes
Timp de așteptare la frigider15 minutes
Timp total40 minutes
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 100 g bulgur fiert în prealabil
  • 3 legături de pătrunjel
  • 4-5 fire de mentă proaspătă
  • 3-4 roșii bine coapte
  • 1 ceapă roșie micuță (sau o legătură de ceapă verde)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Fierbem bulgurul în apă cu sare, cât să îl acopere, apoi îl lăsăm la răcit. Fierbe repede, în 7-10 minute e gata.
  • Tăiem roşiile cubuleţe mici.
  • Tăiem și ceapa roşie la fel, în cubuleţe cât mai mici.
  • Spălăm pătrunjelul şi menta şi le scuturăm bine de apă, apoi le tocăm mărunt.
  • Punem toate legumele într-un bol încăpător, adăugăm bulgurul fiert și răcit şi amestecăm.
  • Facem un sos din uleiul de măsline, sucul de lămâie și sare. Turnăm sosul peste legumele din bol și amestecăm.
  • Lăsăm salata tabouleh la frigider cel puţin 15 minute ca să se împrietenească mai bine aromele, apoi servim.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!