Go Back
+ servings
Gem de struguri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Gem de struguri

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Porții: 2 borcane de 400 g

Ingrediente

  • aprox. 1.5 kg de struguri negri (Muscat, Nohan, Cardinal, etc)
  • 500 -700 g zahăr (depinde cât de dulci sunt strugurii)
  • sucul de la o lămâie
  • coaja de la ½ de lămâie
  • 300 ml apă

Mod de preparare

  • Borcanele și capacele trebuie să fie în prealabil bine spălate și sterilizate în cuptor la 150 de grade pentru 20 de minute.
  • Spălați strugurii și alegeți boabele.
  • Într-o cratiță întinsă, cu fund gros, puneți apa la fiert împreună cu zahărul.
  • Când apa începe să fiarbă, adăugați strugurii, sucul și coaja de lămâie (doar partea galbenă) tăiată foarte mărunt.
  • Lăsați gemul să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când. Boabele de struguri se vor sparge și vor lăsa și ele lichid. Îndepărtați spuma care se formează și eventualii sâmburi, dacă este cazul.
  • Când gemul a scăzut și a ajuns la consistența dorită (la mine a durat cam 35-40 de minute), așezați borcanele pe un suport metalic (o tavă) și turnați gemul fierbinte.
  • Înfiletați capacele și acoperiți borcanele cu 2-3 prosoape de bucătărie. Lăsați borcanele să se răcească lent, apoi le puteți muta în cămară.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!