2-3linguri bulion de roșii cu ardei kapia (sau altă pastă de roșii)
aprox. 70-100mlvin alb
cimbru, o frunză de dafin
sare și piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Tăiați și ardeiul gras în fâșii și puneți-le împreună la călit într-o tigaie încăpătoare.
Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, însă fără să se prăjească, adăugați pasta de roșii și condimentele (mai puțin sarea pe care o vom adăuga la final ca să nu se întărească ficatul). Tot acum puneți și puțin vin alb, sau apă.
Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să dea câteva clocote, timp de 3-5 minute, după care puneți ficatul tăiat în felii de 2-3 cm grosime.
Amestecați, puneți din nou capacul și lăsați ficatul să se gătească înăbușit timp de 10 minute. Ficatul își va lăsa apă, dar verificați din când în când și dacă doriți mai mult lichid puteți să mai adăugați un pic de vin.
După cele 10 minute, ficatul ar trebui să fie gătit, așa că puteți adăuga sare după gust și să stingeți focul.
Sper că între timp aveți și mămăliguța gata, ficatul cu ceapă e fierbinte și numai bun de servit.
Notă
Atenție! La ficatul de porc - ca și la ficățeii de pui, de altfel - sarea se pune la final, pentru că altfel se întărește.