Go Back
+ servings
Mancare de cartofi cu carnati
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Mâncare de cartofi cu cârnați

Rețeta tradițională de mâncare de cartofi cu cârnați. Tocăniță de cartofi cu cârnați. O mâncare românească simplă și gustoasă.
Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții
Calories: 451kcal

Ingrediente

  • 6 cârnați (de casă, cumpărați, afumați sau de care doriți)
  • aprox. 1 kg cartofi (de preferat albi, făinoși)
  • 40 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 150 ml suc de roșii
  • sare, piper, cimbru, dafin, paprika - după gust
  • 2 căței de usturoi
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

  • Într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, căliți ceapa și ardeiul gras, ambele tocate cubulețe.
  • Adăugați cârnații, apoi condimentele și cam 200 ml de apă. Lăsați cârnații să se gătească puțin, până când încep să își schimbe culoarea.
  • Adăugați cartofii curățați și tăiați cuburi sau completați cu apă cât să îi acopere bine.
  • Lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Verificați din când în când dacă mai este nevoie de apă.
  • Când cartofii sunt gătiți, adăugați sucul de roșii și mai lăsați mâncarea pe foc încă 15 minute.
  • Eu prefer ca în aceste ultime 15 minute sa dau tigaia la cuptor. Cuptorul să fie preîncins la 190 de grade.
  • Scoateți tigaia din cuptor, presărați deasupra cei 2 căței de usturoi și mărarul tocate mărunt.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați aromele să se combine pentru 10 minute.
  • Mâncarea de cartofi cu cârnați se servește caldă, cu salată de varză murată sau cu murături asortate.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 423g | Calorii: 451kcal | Carbohidrați: 40.75g | Proteine: 16.95g | Grăsimi: 24.5g | Fibre: 5.05g