Go Back
+ servings
Gulaș de pește
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Gulaș de pește

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 3 porții

Ingrediente

  • 500 g pește gras (crap, somn, novac)
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe roșii, mari
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri boia de ardei, combinate după gust: iute, dulce, afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen, măcinate
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • după doriți un gulaș mai iute- fulgi de chilli sau rondele de ardei iute
  • sare și piper după gust
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • aprox. 400 ml supă de pește, de legume sau apă plata
  • 150 ml pastă de roșii cu ardei kapia (sau orice pastă de roșii concentrată)
  • 4-5 căței de usturoi
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Peștele trebuie să fie în prealabil curățat, eviscerat și tăiat rondele.
  • Prăjiți rondelele de pește doar pentru 2 minute pe fiecare parte, cât să prindă puțină culoare. Nu trebuie gătit mai mult pentru că va mai fierbe, mai târziu și în gulaș.
  • În uleiul în care ați prăjit peștele, căliți ceapa și ardeiul gras, ambele tăiate mărunt.
  • Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați boiaua de ardei și chimenul. Amestecați și lăsați-le puțin la călit cât să își dezvolte aroma și culoarea.
  • Adăugați cartofii tăiați cuburi și morcovii tăiat rondele. Tot acum puneți sare, piper, cimbru uscat și fulgii de chilli sau rondelele de ardei iute.
  • Turnați apă cât să acopere bine cartofii (cam 300-400 ml). Ideal ar fi să aveți un stock de legume sau de pește, dar e bine și cu apă. Lăsați mâncarea să fiarbă până sunt gata morcovii și cartofii.
  • Adăugați pasta de roșii, usturoiul trecut prin presă și completați cu apă dacă mai e nevoie. Lăsați gulașul să mai dea câteva clocote.
  • Puneți bucățile de pește și lăsați-le să se gătească timp de 7-maxim 10 minute. Vrem ca peștele să fie suculent, dar să nu îl supra-gătim încât să cadă de pe oase.
  • Când și peștele este gătit, puneți pătrunjel proaspăt tocat mărunt și gulașul de pește este gata de gătit.
  • Gulașul de pește se servește cald, cu pâine proaspătă alături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!