Puneți ingredientele uscate (făina, sarea zahărul, vanilia și coaja de lămâie) într-un bol și amestecați puțin.
Adaugați ingredientele lichide (borșul, uleiul, drojdia hidratată) peste cele solide și amestecați. Veți obține un aluat dens și uleios.
Frământați aluatul doar până devine omogen, nu mai mult! Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30-45 de minute la temperatura camerei, până își dublează volumul.
Cât timp dospește aluatul, tocați mărunt miezul de nucă și amestecați-l cu gemul.
Împărțiți aluatul în 5-6 părți egale.
Întindeți cu sucitorul fiecare parte de aluat în formă de dreptunghi. Foaia de aluat trebuie să aibă cam 1 cm grosime.
Puneți gem pe o latură a foii și rulați. Tăiați apoi cornulețele cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțit și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Lăsați cornulețele să se mai odihnească 15 minute în tavă, apoi dați-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până încep să se rumenească pe partea care a fost în contact cu tava.
Cât sunt încă fierbinți, pudrați cornulețele cu zahăr pudră din belșug.
Serviți cornulețele după ce s-au răcit.
Cornulețele cu borș se pot păstra chiar și o săptămână în cutii de carton sau cutii metalice (din cele speciale pentru fursecuri).