Go Back
+ servings
mancare de mazare de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Mâncare de mazăre cu morcov

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Retete de post
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 450 g mazăre congelată
  • 1 ceapă uscată
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei
  • 150 ml suc de roșii
  • sare, piper, cimbru uscat, dafin - după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

opțional

  • 1 linguriță boia de ardei afumată (paprika afumată)
  • 1 lingură rasă de făină pentru îngroșat sosul

Mod de preparare

  • Într-o cratiță încăpătoare încingeți uleiul și puneți la călit: ceapa, ardeiul și morcovul tăiate. Pentru această mâncare eu toc ceapa și ardeiul gras mărunt, iar morcovul îl las rondele mai mari.
  • Dacă folosiți, tot acum adăugați și boiaua afumată. Amestecați din când în când să nu se ardă pentru că devine amară.
  • După ce legumele s-au înmuiat puțin, iar ceapa a devenit sticloasă, adăugați mazărea, fără să o dezghețați.
  • Turnați o ceșcuță de apă (cam 150 ml), adăugați sare, piper măcinat, cimbru după gust și lăsați mâncarea să fiarbă înăbușit la foc mediu spre mic.
  • Când mazărea este gătită, adăugați sucul de roșii.
  • Opțional, dacă doriți un sos mai gros, mai bine legat, desfaceți o lingură rasă de făină în 150 ml de apă rece, ca să nu facă cocoloașe, apoi turnați amestecul în cratiță.
  • Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi stingeți focul.
  • Presărați mărar proaspăt tocat mărunt și mâncarea de mazăre cu morcov este gata de servit.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!