Go Back
+ servings
Pasta de macrou afumat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Pastă de macrou afumat

Rețeta de pastă de macrou afumat, simplă și rapidă din doar câteva ingrediente. O pastă delicioasă pentru micul dejun sau gustările de peste zi.
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 89kcal

Ingrediente

  • 1 buc macrou afumat (aprox. 160 g)
  • 150 g cremă de brânză (am folosit Almette cu verdeață)
  • 2 lingurițe de muștar
  • sucul de la ½ de lămâie
  • piper după gust
  • 2-3 linguri de pătrunjel verde tocat mărunt
  • opțional - ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin

Mod de preparare

  • Curățați macroul de oase și de piele.
  • Pasați macroul la chopper sau din cuțit. Mie nu îmi place să îl fac pastă fină, vreau să mai simt puțin textura peștelui.
  • Amestecați macroul pasat cu crema de brânză și muștarul.
  • Adăugați sucul de lămâie, piperul și pătrunjelul tocat fin.
  • Dacă vă place, puteți pune în pasta de macrou și ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin. Eu prefer să nu pun. Las opțiunea de a-și pune fiecare peste felia de pâine atât cât dorește.
  • Păstrați pasta de macrou la frigider, într-un borcan cu capac.
  • Se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, cu ceapă, legume proaspete sau fâșii de gogoșar în oțet.

Video

Notă

Atenție! În general, macroul afumat este deja cam sărat. Nu mai este nevoie să adăugati suplimentar sare. 
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 89kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 2g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 25mg | Fibre: 0.02g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 336IU | Calciu: 25mg