150gcremă de brânză (am folosit Almette cu verdeață)
2lingurițede muștar
sucul de la ½ de lămâie
piper după gust
2-3linguride pătrunjel verde tocat mărunt
opțional - ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin
Mod de preparare
Curățați macroul de oase și de piele.
Pasați macroul la chopper sau din cuțit. Mie nu îmi place să îl fac pastă fină, vreau să mai simt puțin textura peștelui.
Amestecați macroul pasat cu crema de brânză și muștarul.
Adăugați sucul de lămâie, piperul și pătrunjelul tocat fin.
Dacă vă place, puteți pune în pasta de macrou și ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin. Eu prefer să nu pun. Las opțiunea de a-și pune fiecare peste felia de pâine atât cât dorește.
Păstrați pasta de macrou la frigider, într-un borcan cu capac.
Se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, cu ceapă, legume proaspete sau fâșii de gogoșar în oțet.
Video
Notă
Atenție! În general, macroul afumat este deja cam sărat. Nu mai este nevoie să adăugati suplimentar sare.