Go Back
+ servings
Tort Mimoza-intreg
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Tort Mimoza cu cremă de vanilie

Tort Mimoza cu blat pufos și cremă delicioasă de vanilie. Un desert ușor și delicat ca un buchețel de mimoze.
Preparare1 hour
Gătire30 minutes
la rece4 hours
Categorie: Deserturi
Cuisine: Italiana
Porții: 8 porții
Calories: 385kcal

Ingrediente

blatul de pandișpan - pentru o formă cu diametrul de 20 cm

crema de vanilie cu frișcă

  • 350 ml lapte cu 3.5% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 60 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe extract de vanilie (sau pudră, esență, etc)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (cu 32% grăsime)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Crema de vanilie

  • Puneți laptele la fiert.
  • Între timp mixați gălbenușurile cu zahărul și sarea până când se albesc și devin spumoase.
  • Adăugați făina și mixați scurt, doar până se încorporează în gălbenușuri, nu mai mult!
  • Turnați laptele fierbinte, puțin câte puțin peste compoziția de ouă, amestecând continuu.
  • Mutați amestecul din nou în oala în care ați fiert laptele și puneți-o la fiert la foc mic. Nu plecați de lângă ea pentru că se arde ușor. Amestecați continuu până când crema se îngroașă, semn că făina a fiert.
  • Crema trebuie lăsată să se răcească complet, într-un loc răcoros, de exemplu în balcon. Ca să nu prindă pojghiță, așezați deasupra o bucată de folie alimentară, lipită chiar pe suprafața cremei.
  • Când crema este complet rece, bateți smântână pentru frișcă până devine fermă și amestecați-o cu crema de vanilie. Gustați și dacă o doriți mai dulce, puteți să mai adăugați putin zahăr pudră (nu tos!)

blatul

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă cu diametrul de 20 cm. Fie puneți hârtie de copt, fie o tapetați cu unt și făină.
  • Separați albușurile de gălbenușuri.
  • Bateți albușurile spumă, cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
  • Turnați zahărul și mixați din nou, până când albușurile redevin ferme și își păstrează forma.
  • Adaugați gălbenușurile și coaja de lămâie, amestecați să se omogenizeze compoziția.
  • La final încorporați făina, amestecând cu o spatulă încet, de jos în sus.
  • Turnați compoziția în formă și dați blatul la cuptor pentru 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
  • Lăsați blatul să se răcească foarte bine înainte să îl scobiți.
  • Tăiați un cerc în interiorul blatului, lăsând de jur împrejur "pereți" groși cam de 2 cm.
  • Scoateți și miezul blatului, lăsând și la bază tot cam 2 cm grosime.
  • Tăiați bucățile de blat îndepărtate, în cuburi foarte micuțe.
  • Umpleți blatul cu crema de vanilie, ungeți și lateralele pe exterior.
  • Presărați deasupra cuburile de pandișpan. Lipiți și pe exterior, în așa fel încât tortul să fie îmbrăcat în cubulețe de blat.
  • Dați tortul la rece cel puțin 4 ore înainte să îl tăiați.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 385kcal | Carbohidrați: 48g | Proteine: 10g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 293mg | Fibre: 1g | Zahăr: 30g | Vitamina A: 788IU | Calciu: 103mg