Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă cu diametrul de 20 cm. Fie puneți hârtie de copt, fie o tapetați cu unt și făină.
Separați albușurile de gălbenușuri.
Bateți albușurile spumă, cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
Turnați zahărul și mixați din nou, până când albușurile redevin ferme și își păstrează forma.
Adaugați gălbenușurile și coaja de lămâie, amestecați să se omogenizeze compoziția.
La final încorporați făina, amestecând cu o spatulă încet, de jos în sus.
Turnați compoziția în formă și dați blatul la cuptor pentru 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Lăsați blatul să se răcească foarte bine înainte să îl scobiți.
Tăiați un cerc în interiorul blatului, lăsând de jur împrejur "pereți" groși cam de 2 cm.
Scoateți și miezul blatului, lăsând și la bază tot cam 2 cm grosime.
Tăiați bucățile de blat îndepărtate, în cuburi foarte micuțe.
Umpleți blatul cu crema de vanilie, ungeți și lateralele pe exterior.
Presărați deasupra cuburile de pandișpan. Lipiți și pe exterior, în așa fel încât tortul să fie îmbrăcat în cubulețe de blat.
Dați tortul la rece cel puțin 4 ore înainte să îl tăiați.