Go Back
+ servings
Omleta cu branza
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Omletă cu brânză și ceapă verde

Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 porție
Calories: 293kcal

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
  • 2 fire de ceapă verde
  • ½ lingură de unt (un cubuleț)
  • sare și piper după gust
  • mărar sau pătrunjel

Mod de preparare

  • Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie!
  • Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!
  • Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă.
  • Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată o pliați în două. O mai lăsați să se coacă cam 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 293kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 16g | Grăsimi: 23g | Colesterol: 376mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g