Prune în ciocolată
Rețeta de prune uscate, umplute cu nuci și trase în ciocolată
Preparare15 minutes mins
Gătire5 minutes mins
timp de uscare30 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 35 buc
Calories: 75kcal
- aprox. 30-40 prune uscate, fără sâmburi fumate sau neafumate, după cum vă plac
- 100 g ciocolată neagră (min. 70% cacao)
- 100 g ciocolată cu lapte
- 30 g ciocolată albă pentru decor
- 2 linguri de ulei
- 100 g miez de nucă
Prunele trebuiesc trecute printr-un jet de apă pentru a le curăța de praf, apoi tamponate cu prosoape de hârtie și lăsate de seara până dimineața să se usuce foarte bine. Dacă sunt umede, nu se va lipi ciocolata de ele!
Alegeți jumătăți întregi de miez de nucă pe care le rumeniți timp de 3-4 minute în tigaie sau la cuptor pentru a le intensifica aroma.
Introduceți miezul de nucă în interiorul prunelor, în locul sâmburelui.
Miezul de nucă rămas după ce ați umplut prunele îl măcinați fin cu ajutorul unui chopper.
Mărunțiți ciocolata și puneți-o la topit cu 2 linguri de ulei. O topiți fie la bain marie, fie la microunde, în 3 cicluri de câte 30 de secunde.
Treceți prunele umplute cu nuci prin ciocolată topită, apoi le scoateți pe o hârtie de copt.
Presărați-le cu miez de nucă măcinat fin sau cu ciocolată albă topită și lăsați-le într-un loc răcoros să se usuce ciocolata.
Se păstrează în cutii de carton, într-un loc uscat și răcoros (nu la frigider!)
Calorii: 75kcal | Carbohidrați: 10g | Proteine: 1g | Grăsimi: 4g | Fibre: 1g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 74IU | Calciu: 12mg