Go Back
+ servings
bomboane cu prune uscate in ciocolata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prune în ciocolată

Rețeta de prune uscate, umplute cu nuci și trase în ciocolată
Preparare15 minutes
Gătire5 minutes
timp de uscare30 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 35 buc
Calories: 75kcal

Ingrediente

  • aprox. 30-40 prune uscate, fără sâmburi fumate sau neafumate, după cum vă plac
  • 100 g ciocolată neagră (min. 70% cacao)
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 30 g ciocolată albă pentru decor
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare

  • Prunele trebuiesc trecute printr-un jet de apă pentru a le curăța de praf, apoi tamponate cu prosoape de hârtie și lăsate de seara până dimineața să se usuce foarte bine. Dacă sunt umede, nu se va lipi ciocolata de ele!
  • Alegeți jumătăți întregi de miez de nucă pe care le rumeniți timp de 3-4 minute în tigaie sau la cuptor pentru a le intensifica aroma.
  • Introduceți miezul de nucă în interiorul prunelor, în locul sâmburelui.
  • Miezul de nucă rămas după ce ați umplut prunele îl măcinați fin cu ajutorul unui chopper.
  • Mărunțiți ciocolata și puneți-o la topit cu 2 linguri de ulei. O topiți fie la bain marie, fie la microunde, în 3 cicluri de câte 30 de secunde.
  • Treceți prunele umplute cu nuci prin ciocolată topită, apoi le scoateți pe o hârtie de copt.
  • Presărați-le cu miez de nucă măcinat fin sau cu ciocolată albă topită și lăsați-le într-un loc răcoros să se usuce ciocolata.
  • Se păstrează în cutii de carton, într-un loc uscat și răcoros (nu la frigider!)

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 75kcal | Carbohidrați: 10g | Proteine: 1g | Grăsimi: 4g | Fibre: 1g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 74IU | Calciu: 12mg