Tăiați fâșii și rumeniți șunculița timp de 2-3 minute într-o tigaie antiaderentă.
În aceeași tigaie, fără să o spălați, pregătiți o omletă din cele două ouă, sare, piper și câteva frunze de ceapă verde și mărar tocate mărunt. Lăsați omleta să se răcească, apoi o tăiați fâșii.
Tocați mărunt ceapa și usturoiul și rumeniți-le în ulei împreună cu boiaua de ardei până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
Adăugați supa de legume (sau apă) și aduceți supa la fierbere.
Adăugați salata verde tocată în bucăți potrivite și șunculița rumenită. Lăsați supa să fiarbă până când se înmoaie salata.
Într-un castron, amestecați iaurtul cu smântâna și turnați puțin câte puțin din supa fierbinte ca să ridicați temperatura amestecului. Nu turnați smântâna și iaurtul reci în oala cu supă fierbinte!
După ce s-a încălzit amestecul, turnați-l în oala cu supă și stingeți focul.
Acum este momentul să potriviți gustul de sare și suc de lămâie. Adăugați puțin, gustați și mai adăugați ce mai e nevoie. Depinde mult de iaurtul folosit și de cât de sărată este șunculița.
Presărați mărar, pătrunjel sau leuștean și ciorba de salată este gata de servit.