Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
Încearcă acest desert delicios și atât de ușor de făcut: ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
Preparare10 minutes mins
la rece1 hour hr
Timp total1 hour hr 10 minutes mins
Categorie: Deserturi, Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 9 porții
Calories: 206kcal
- 200 g ciocolată la alegere (eu am combinat ciocolată neagră și cu lapte)
- 2 linguri de ulei (sau unt de cocos)
- aprox. 9 lingurițe unt de arahide
- cireșe amare confiate, proaspete sau din dulceață (se pot înlocui cu cireșe simple sau vișine din compot, din vișinată, etc.)
- câteva migdale
- un vârf de linguriță sare de mare cristale (opțional)
Tocați mărunt, din cuțit, câteva migdale.
Mărunțiți ciocolata și turnați peste ea cele două linguri de ulei, apoi o topiți la bain marie sau la microunde (de 3 ori câte 30 de secunde)
Turnați câte o lingură de ciocolată topită în fiecare formă.
Presărați migdale tocate, apoi puneți câte o linguriță de unt de arahide și câte o cireașă în fiecare formă.
Deasupra turnați din nou ciocolată topită.
Presărați ciocolata cu cristale de sare (dacă vă place combinația) sau puneți câte o migdală întreagă, migdale mărunțite sau o cireașă din dulceață, etc.
Dați formele la rece pentru cel puțin o oră, timp necesar să se întărească bine ciocolata.
Ambalați-le drăguț, în hârtii de brioșe sau pur și simplu în celofan legat cu o fundiță și le puteți dărui cuiva drag sau să le luați cu voi la plimbare sau la birou.
Calorii: 206kcal | Carbohidrați: 20g | Proteine: 4g | Grăsimi: 14g | Fibre: 2g | Zahăr: 15g | Vitamina A: 1IU | Calciu: 14mg