opțional: chilli, chiar și praf de curry dacă aveți
Mod de preparare
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Curățați legumele, tăiați morcovul rondele, cartoful rondele sau cuburi, ceapa jumătăți sau sferturi.
Usturoiul îl curățați de primul strat de foi și îl tăiați pe orizontală în jumătate.
Ungeți o tavă cu puțin ulei, așezați legumele în tavă, le stropiți cu un fir de ulei și le presărați cu sare și piper.
Dați tava la cuptor pentru 20-30 de minute, până când legumele sunt coapte și ușor rumenite. În acest interval deschideți o dată cuptorul și întoarceți morcovul și cartofii pe partea cealaltă.
Lăsați legumele să se răcească, alegeți grăunții de usturoi copt, apoi le puneți pe toate într-un blender/robot și mixați foarte bine până obțineți o pastă omogenă și fină.
Va fi nevoie să subțiați această pastă cu puțină supă de legume sau apă plată. Eu am folosit cam 100 ml.
Adăugați suc de lămâie și condimente. Gustați și condimentați din nou dacă este cazul.
Pasta de morcov de păstrează la frigider și se servește pe felii de pâine, crackers, rondele de orez expandat, tortilla, etc.
Notă
Vă sfătuiesc ca de data aceasta să nu folosiți hârtie de copt în tavă. Legumele se caramelizează în contact cu tava fierbinte, dacă puneți hârtie de copt, gustul nu va fi la fel de bun.