Go Back
+ servings
Pastă de morcov cu usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Pastă de morcov cu usturoi copt

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 2 morcovi mari
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 cartofi mici
  • 1 ceapă mare (eu am pus 2 mici)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sucul de la ½ lămâie
  • sare și piper - după gust
  • chimen, coriandru, turmeric - după gust
  • aprox. 100 ml supă rece de legume (sau apă)
  • opțional: chilli, chiar și praf de curry dacă aveți

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Curățați legumele, tăiați morcovul rondele, cartoful rondele sau cuburi, ceapa jumătăți sau sferturi.
  • Usturoiul îl curățați de primul strat de foi și îl tăiați pe orizontală în jumătate.
  • Ungeți o tavă cu puțin ulei, așezați legumele în tavă, le stropiți cu un fir de ulei și le presărați cu sare și piper.
  • Dați tava la cuptor pentru 20-30 de minute, până când legumele sunt coapte și ușor rumenite. În acest interval deschideți o dată cuptorul și întoarceți morcovul și cartofii pe partea cealaltă.
  • Lăsați legumele să se răcească, alegeți grăunții de usturoi copt, apoi le puneți pe toate într-un blender/robot și mixați foarte bine până obțineți o pastă omogenă și fină.
  • Va fi nevoie să subțiați această pastă cu puțină supă de legume sau apă plată. Eu am folosit cam 100 ml.
  • Adăugați suc de lămâie și condimente. Gustați și condimentați din nou dacă este cazul.
  • Pasta de morcov de păstrează la frigider și se servește pe felii de pâine, crackers, rondele de orez expandat, tortilla, etc.

Notă

Vă sfătuiesc ca de data aceasta să nu folosiți hârtie de copt în tavă. Legumele se caramelizează în contact cu tava fierbinte, dacă puneți hârtie de copt, gustul nu va fi la fel de bun.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!