Go Back
+ servings
chipsuri de pastarnac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Chipsuri de păstârnac la cuptor

Vrei o gustare delicioasă și cu puține calorii? Încearcă această rețetă de chipsuri de păstârnac la cuptor. Sunt crocante, aromate și numai bune de ronțăit!
Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive, Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții
Calories: 28kcal

Ingrediente

  • 2 rădăcini mari de păstârnac
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • condimente: paprika (iute și afumată), semințe de chimen, rozmarin, cimbrișor

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă. 
  • Tăiați păstârnacul în felii. Puteți face și rondele, dacă vă plac mai mult. Încercați ca feliile să aibă grosime egală, altfel cele mai subțiri se vor arde înainte ca cele mai groase să apuce să se facă.
  • Turnați uleiul, adăugați condimentele și amestecați bine pentru ca acestea să ajungă peste toate feliile de păstârnac.
  • Așezați feliile de păstârnac în tavă cât mai răsfirate.
  • Dați tava la cuptor și verificați ce se întâmplă cam după 10-12 minute. Întoarceți feliile pe partea cealaltă să se rumenească uniform și să se usuce frumos. Le mai lăsați încă vreo 10 minute și sunt gata.
  • Serviți chipsurile calde sau reci, ca gustare între mese sau drept garnitură lângă o carne la grătar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 28kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 1g | Grăsimi: 1g | Fibre: 1g | Zahăr: 1g