Go Back
+ servings
Porridge de ovăz - 6 idei
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Porridge de ovăz

Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți un porridge de ovăz perfect
Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 126kcal

Ingrediente

  • 1 pahar de ovăz (aprox. 100 g)
  • 2 pahare de apă (aprox. 400 ml)
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Puneți apa la fiert.
  • Când apa începe să fiarbă, turnați fulgii de ovăz.
  • Când ovăzul începe să se îngroașe puțin, adăugați un praf de sare.
  • Lăsați ovăzul să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn ca să nu se lipească.
  • Serviți porridge imediat, cu lapte, iaurt, fructe proaspete sau uscate, etc.

Video

Notă

Folosim 30-40 g fulgi de ovăz la 1 porție de porridge (pentru 1 persoană).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 126kcal | Carbohidrați: 23g | Proteine: 4g | Grăsimi: 2g | Fibre: 3g | Zahăr: 1g