Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
8
votes
Porridge de ovăz
Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți
un porridge de ovăz perfect
!
Preparare
10
minutes
mins
Timp total
10
minutes
mins
Categorie:
Cum se face?
Cuisine:
internationala
Porții:
3
Calories:
126
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
1
pahar
de ovăz (aprox. 100 g)
2
pahare
de apă (aprox. 400 ml)
un praf de sare
Mod de preparare
Puneți apa la fiert.
Când apa începe să fiarbă, turnați fulgii de ovăz.
Când ovăzul începe să se îngroașe puțin, adăugați un praf de sare.
Lăsați ovăzul să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn ca să nu se lipească.
Serviți porridge imediat, cu lapte, iaurt, fructe proaspete sau uscate, etc.
Video
Notă
Folosim 30-40 g fulgi de ovăz la 1 porție de porridge (pentru 1 persoană).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
126
kcal
|
Carbohidrați:
23
g
|
Proteine:
4
g
|
Grăsimi:
2
g
|
Fibre:
3
g
|
Zahăr:
1
g