Cerneți faina într-un castron. Adăugați restul ingredientelor uscate: grișul, drojdia instant, sarea, zahărul și ierburile de Provence. Apoi turnați apa călduță și uleiul.
Frământați aluatul timp de 10 minute la mână. Trebuie să obțineți un aluat omogen, ușor moale, care nu se mai lipește de mâini și nici de castron.
Lăsați aluatul să dospească acoperit cu o folie de plastic timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.
Rupeți bucățele de aluat de aproximativ 25 de grame din care formați biluțe. Pe măsură ce le formați, așezați-le pe un platou sau o tavă. Acoperiți biluțele cu o folie de plastic și lăsați-le să se odihnească 15 minute.
Modelați biluțele de aluat în bastonașe lungi de 25-30 cm sau cât de lungi vă permite tava cuptorului.
Așezați grisinele în tavă și ungeți-le pe fiecare cu ulei de măsline. Le acoperiți din nou cu folie de plastic și le lăsați să se odihnească încă 15 minute.
Înainte să băgați tava la cuptor presărați grisinele cu boia de ardei, sare grunjoasă, ierburi de Provence, semințe etc.
Coaceți grisinele în cuptorul pre încins la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc și se usucă puțin. Aveți în vedere că se vor mai usca și după ce se răcesc. Din ingredientele de mai sus, veți coace 3 tăvi de grisine.