Go Back
+ servings
Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

Bibanul de mare gătit la cuptor, cu legume și sos de roșii va fi perfect pentru prânzul sau cina familiei.
Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 548kcal

Ingrediente

  • 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) aprox. 300 g/buc
  • 1 buc ardei kapia
  • 1 buc ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • 3-4 căței usturoi
  • 40 ml ulei
  • 200 ml suc de roșii
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat
  • dafin
  • pătrunjel, lămâie - pentru servit

Mod de preparare

  • Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
    Biban de `mare, lup de mare, lavrac
  • Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
    legume în tigaie
  • Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
    se adauga suc de rosii
  • Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
    Biban de mare cu sos de roșii în tavă
  • Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 548kcal | Carbohidrați: 15g | Proteine: 60g | Grăsimi: 27g | Colesterol: 260mg | Fibre: 4g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 7456IU | Calciu: 92mg