Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
Bibanul de mare gătit la cuptor, cu legume și sos de roșii va fi perfect pentru prânzul sau cina familiei.
Preparare15 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 548kcal
- 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) aprox. 300 g/buc
- 1 buc ardei kapia
- 1 buc ardei gras
- 1 morcov
- 1 ceapă uscată
- 3-4 căței usturoi
- 40 ml ulei
- 200 ml suc de roșii
- sare și piper după gust
- cimbru uscat
- dafin
- pătrunjel, lămâie - pentru servit
Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
Calorii: 548kcal | Carbohidrați: 15g | Proteine: 60g | Grăsimi: 27g | Colesterol: 260mg | Fibre: 4g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 7456IU | Calciu: 92mg