Go Back
+ servings
3 felii de paine prajita cu rosii si busuic verde pe fundal de lemn
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Bruschete italiene cu roșii și busuioc

Cu această rețetă simplă de bruschete cu roșii și busuioc puteți pregăti rapid un aperitiv delicios pentru cină sau pentru o sărbătoare.
Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Italiana
Porții: 6
Calories: 395kcal

Ingrediente

  • 18 felii de pâine
  • 500 g roșii proaspete, bine coapte nu prea zemoase
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 8-10 căței de usturoi
  • câteva crenguțe de busuioc proaspăt
  • sare de mare, piper măcinat proaspăt
  • opțional: ceapă, oțet balsamic, etc.

Mod de preparare

  • Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
  • Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
  • Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
  • Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
  • Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
  • Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
  • Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
  • Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 395kcal | Carbohidrați: 37g | Proteine: 7g | Grăsimi: 25g | Fibre: 2g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 695IU | Calciu: 86mg