Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.
Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
marinare30 minutes mins
Timp total1 hour hr
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 851kcal
- 500 g piept de pui dezosat
- 2 linguri ulei
- 20 g unt rece
pentru marinat
- 100 ml vin alb
- 2 lingurițe muștar
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță miere de albine
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați în formă de romb.
Într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat. Puneți pieptul de pui într-un castron și turnați marinada peste el. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.
Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.
Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.
Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, orez, cartofi natur, etc.
Calorii: 851kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 47g | Grăsimi: 65g | Colesterol: 209mg | Fibre: 1g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 879IU | Calciu: 46mg