Go Back
+ servings
Brioșe aperitiv cu iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Brioșe aperitiv cu iaurt și șunculiță

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 6

Ingrediente

  • 120 g iaurt
  • 2 ouă
  • 50 g telemea rasă
  • 80 g șunculiță tăiată cuburi de curcan am avut eu
  • 150 g făină
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • un vârf de linguriță boia de ardei
  • un vârf de linguriță semințe de chimen - opțional

în plus

  • 2 linguri de telemea rasă pentru presărat deasupra
  • unt pentru uns formele sau hârtiuțe speciale pentru brioșe

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau puneți hârtiuțe speciale în forma pentru brioșe.
  • Bateți ouăle la mixer timp de 5-7 minute până se albesc și își măresc volumul.
  • Adăugați iaurtul, telemeaua, șunca, uleiul de măsline și condimentele și omogenizați.
  • La final încorporați făina.
  • Turnați compoziția în formă, presărați deasupra puțină telemea rasă și dați brioșele la cuptor pentru 30 de minute sau până sunt frumos rumenite.
  • Dacă nu ați folosit hârtiuțe speciale, lăsați brioșele să se răcească în formă, abia apoi le scoateți folosindu-vă de o spatulă îngustă sau de vârful unui cuțit. Fiind foarte fragede, se vor rupe dacă încercați să le scoateți din forme cât sunt încă calde.
  • Se servesc ca atare, cu un pahar de iaurt sau lapte bătut sau alături de o salată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!