Curățați dovleacul și dați-l pe răzătoare sau la robot.
Încingeți 2 linguri de ulei într-o cratiță, adăugați dovleacul și zahărul și căliți la foc rapid, amestecând mereu să nu se prindă. Nu trebuie călit prea mult, ci doar până se înmoaie puțin dovleacul. El se va mai găti și la cuptor.
Lăsați dovleacul să se răcească, apoi adăugați pudra de scorțișoară și amestecați.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei sau puneți hârtie de copt în tavă.
Puneți pe fundul tăvii 5 foi de plăcintă, fiecare stropită cu foarte puțin ulei. Probabil că foile vor fi mai mari decât tava, așa că va fi nevoie să le pliați sau să le decupați după forma tăvii, oricum, folosiți și marginile, nu cumva să le aruncați!
Puneți umplutura de dovleac.
Peste umplutură puneți 3 foi de plăcintă stropite fiecare cu puțin ulei.
Ultimele două foi de plăcintă rămase le rupeți bucăți, ca pe o foaie de hârtie, le încrețiți și le așezați deasupra.
Presărați peste ele un fir subțire de ulei și puțin zahăr care să se caramelizeze frumos la copt.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute (depinde și de cuptor) sau până când plăcinta e frumos rumenită deasupra.
Lăsați plăcinta să se răcească și serviți-o presărată cu zahăr pudră și scorțișoară.