Go Back
+ servings
Fursecuri fragede cu migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Fursecuri fragede cu migdale

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Desert
Porții: 50

Ingrediente

  • 150 g unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 70 g zahăr tos
  • 70 g zahăr brut muscovado
  • 100 g făină de migdale
  • 200 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 1 linguriță lichior Amaretto sau extract de vanilie, esență de migdale, etc.
  • un praf de sare
  • 50 g migdale crude

opțional - zahăr pudră pentru presărat deasupra

    Mod de preparare

    • Într-un bol încăpător, mixați untul împreună cu zahărul și un praf de sare până devine spumos.
    • Adăugați ouăle, Amaretto și mixați din nou să se încorporeze.
    • La final încorporați cele două tipuri de făină amestecate cu praful de copt.
    • Nivelați compoziția și puneți deasupra, lipită de ea, o bucată de folie alimentară ca să nu se usuce. Dați bolul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă mare.
    • Scoateți aluatul din frigider și formați cu palmele bile mici de mărimea unei roșii cherry pe care le așezați în tavă. Din cantitățile de mai sus, veți obține fursecuri pentru a umple două tăvi, pe care le veți coace pe rând.
    • În fiecare bilă de aluat puneți câte o migdală întreagă.
    • Dați tava la cuptor pentru 12-15 minute, până când fursecurile încep să se rumenească dedesubt.
    • Scoateți fursecurile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă pentru că sunt foarte fragede și le veți strica forma dacă încercați să le manevrați cât sunt încă fierbinți.
    • Opțional, presărați fursecurile cu zahăr pudră.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!