Go Back
+ servings
Tort cheesecake cu ananas și afine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tort cheesecake cu ananas și afine

Preparare30 minutes
Gătire20 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Porții: 6

Ingrediente

blat - pentru o formă cu inel detașabil de 18 cm

umplutura

  • 600 g ricotta sau urdă de-a noastră
  • 200 ml smântână 20% grăsime
  • 100 g zahăr
  • seminţele unei păstăi de vanilie
  • 15 g gelatină granule
  • 100 ml de lapte rece
  • 170 g ananas din conservă
  • afine proaspete sau din afinată

decor

  • 200 ml de smântână pentru frișcă cu 32-35% grăsime
  • 30 g zahăr pudră vanilat
  • felii de ananas
  • afine proaspete sau din afinată

Mod de preparare

blatul

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și tapetați cu hârtie de copt o formă de tort cu inel detașabil de 18 cm.
  • Puneţi ouăle întregi, pudra de vanilie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 7 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi folosind un tel sau o spatulă.
  • Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 12-15 minute, funcţie de cuptor. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios. Blatul nu trebuie să fie rumenit şi uscat, el va rămâne uşor umed.
  • Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar, apoi îl așezați pe un platou și montați din nou inelul de tort în jurul lui.

umplutura

  • Scurgeți foarte bine ananasul din conservă. Păstrați câteva felii pentru decor, restul tocați-l mărunt cu un cuțit.
  • Scurgeți afinele din afinată sau spălați-le pe cele proaspete și păstrați câteva deoparte pentru decor.
  • Hidratați gelatina în laptele rece, apoi o topiți la bain marie conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
  • Mixați ricotta cu smântâna, zahărul și semințele de vanilie.
  • Adăugați gelatina topită în crema de brânză, apoi ananasul mărunțit, afinele și omogenizați.
  • Turnați crema obținută peste blat și dați cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore.

decor

  • Mixați smântâna împreună cu zahărul vanilat până obțineți o frișcă fermă, care nu cade de pe teluri.
  • Decorați cheesecake-ul cu frișcă, felii de ananas și afine proaspete sau din afinată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!