Go Back
+ servings
Rulada Tiramisu
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Ruladă Tiramisu

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Desert
Porții: 10

Ingrediente

blatul - pentru tava mare de la cuptor (35x40 cm)

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 1 lingură și jumătate de ness
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

umplutura

  • 400 g mascarpone
  • 200 g smântână pentru frișcă min. 30% grăsime
  • 150 g zahăr pudră
  • 20 g ciocolată rasă

decor

  • 2-3 linguri de cacao
  • 30 g ciocolată neagră

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tavă.
  • Mixăm gălbenuşurile, cu jumătate din cantitatea de zahăr, extractul de vanilie, un praf de sare și ness-ul.
  • Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul rămas şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
  • Încorporăm spuma de albușuri în crema de gălbenușuri și ness.
  • Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
  • Întindem uniform compoziţia în tavă şi coacem timp de 12-15 minute, până când blatul devine auriu și începe să se desprindă de margini. Nu trebuie să se rumenească, ci doar să fie auriu și să treacă testul cu scobitoarea.
  • Scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcorească 2-3 minute, îl desprindem cu grijă de hârtia de copt folosind o spatulă sau o paletă mai lată, apoi îl rulăm ajutându-ne de hârtia de copt şi îl lăsăm aşa rulat până se răceşte de tot şi poate fi umplut. Între timp, noi ne ocupăm de cremă.

umplutura

  • Batem smântâna pentru frișcă până se întărește.
  • Peste frișcă punem mascarpone puțin câte puțin, apoi zahărul pudră și omogenizăm.

asamblarea

  • Desfacem blatul de ruladă, întindem crema și nivelăm. Presărăm ciocolată rasă și rulăm blatul.
  • Lăsăm rulada la frigider 3-4 ore înainte să ne ocupă de decor sau să o servim.

decor

  • Topim ciocolata la bain marie.
  • Pudrăm rulada cu cacao și folosind o linguriță sau o furculiță prelingem peste ruladă câteva dungi de ciocolată topită.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!