Go Back
+ servings
Melcișori din foietaj
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Porții: 6

Ingrediente

deasupra

  • 1 ou pentru uns
  • zahăr pudră
  • smântână pentru frișcă

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul aluatului de foietaj. De obicei 200-220 de grade.
  • Ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime care va merge la cuptor.
  • Amestecați brânza de vaci cu smântâna, vanilia, coaja de lămâie, oul bătut, zahărul și un praf de sare.
  • Întindeți amestecul peste aluatul de foietaj și presărați stafidele.
  • Rulați foaia cât se poate de strâns.
  • Cu un cuțit bine ascuțit tăiați rondele de aprox. 4-5 cm grosime pe care le așezați în formă unele lângă altele.
  • Ungeți melcișorii cu oul bătut și dați forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.

opțional

  • Scoateți forma din cuptor și turnați deasupra smântână lichidă pentru frișcă.
  • Serviți melcișorii calzi, presărați cu zahăr pudră.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!