Go Back
+ servings
Pilaf de creveti cu sofran
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pilaf de creveți cu șofran și vin alb

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 450 g creveți
  • 200 g orez
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 3-4 fire de șofran sau 4-5 dacă vreți o aromă sau o culoare mai intensă
  • 600 g stock supă de legume (sau apă plată) fierbinte
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Dacă aveți deja un stock (supă) de legume la frigider, puneți-o la încălzit împreună cu 3-4 fire mici de șofran. Supa trebuie să fie fierbinte când începem să o adăugăm în orez. Dacă nu aveți stock de legume, faceți același lucru cu apa plată.
  • Puneți untul într-o tigaie încăpătoare și îl încălziți până se topește, cu grijă să nu se ardă.
  • Adăugați creveții, sare și piper și lăsați-i să se gătească scurt, câte 2 minute pe fiecare parte.
  • Scoateți creveții cu o paletă și păstrați-i într-un castron acoperiți cu capac. În untul aromat căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt.
  • Când ceapa începe să devină sticloasă, adăugați vinul alb și amestecați de câteva ori. Alcoolul se va evapora, dar aroma vinului va rămâne în tigaie.
  • Adăugați orezul spălat și amestecați de câteva ori să se rumenească puțin dar fără să se lipească de tigaie.
  • Începeți să turnați puțin câte puțin supa fierbinte peste orez. Pe măsură ce orezul începe să se umfle, mai adăugați supă, amestecați și tot așa.
  • Orezul va fi gata în aproximativ 20 de minute.
  • Cu 5 minute înainte să fie gata orezul, adăugați creveții păstrați deoparte.
  • Serviți pilaful de creveți cald, decorat cu pătrunjel proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!