Dacă aveți deja un stock (supă) de legume la frigider, puneți-o la încălzit împreună cu 3-4 fire mici de șofran. Supa trebuie să fie fierbinte când începem să o adăugăm în orez. Dacă nu aveți stock de legume, faceți același lucru cu apa plată.
Puneți untul într-o tigaie încăpătoare și îl încălziți până se topește, cu grijă să nu se ardă.
Adăugați creveții, sare și piper și lăsați-i să se gătească scurt, câte 2 minute pe fiecare parte.
Scoateți creveții cu o paletă și păstrați-i într-un castron acoperiți cu capac. În untul aromat căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Când ceapa începe să devină sticloasă, adăugați vinul alb și amestecați de câteva ori. Alcoolul se va evapora, dar aroma vinului va rămâne în tigaie.
Adăugați orezul spălat și amestecați de câteva ori să se rumenească puțin dar fără să se lipească de tigaie.
Începeți să turnați puțin câte puțin supa fierbinte peste orez. Pe măsură ce orezul începe să se umfle, mai adăugați supă, amestecați și tot așa.
Orezul va fi gata în aproximativ 20 de minute.
Cu 5 minute înainte să fie gata orezul, adăugați creveții păstrați deoparte.
Serviți pilaful de creveți cald, decorat cu pătrunjel proaspăt.