5-6ardei grasi coptide preferat kapia sau ardei rosii
1ceapa rosie micuta
o mana de mentă proaspătă10-15 fire
sucul de la ½ de lămâie
2linguriulei de măsline
sare, piper - după gust
Mod de preparare
Punem bulgurul la fiert în 400 ml de apă cu un praf de sare. Dacă e cazul, după fierbere îl scurgem bine de apă.
Între timp tăiem ardeii copti în bucăţi potrivite ca mărime, ceapa roșie cât mai mărunt, la fel și menta.
Amestecăm bulgurul cu legumele, asezonăm după gust cu sare, piper, suc de lămâie şi ulei de măsline.
Lăsăm salata deoparte cel puțin o oră înainte de servire, ca să se întrepătrundă toate aromele.
Notă
În funcție de tipul de bulgur pe care îl aveți, acesta poate avea nevoie de fierbere sau doar de hidratare în apă fierbinte. Citiți instrucțiunile de pe pachetul vostru!