Go Back
+ servings
Paste cu ardei copți și ciuperci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Paste cu ardei copți și ciuperci

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 160 g paste eu prefer pastele scurte: fusilli, penne, farfalle, etc.
  • 300 g ciuperci
  • 4 ardei copți kapia sau roșii arată mai bine în farfurie
  • 150 ml suc de roșii sau cuburi de roșii din conservă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • câteva frunze proaspete de busuioc

opțional - parmezan ras

    Mod de preparare

    • Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
    • Cât timp fierb pastele, căliți ciupercile și usturoiul în uleiul de măsline. Adăugați ardeii copți tăiați fâșii și sucul de roșii.
    • Condimentați cu sare, piper și puțin cimbru uscat și lăsați amestecul să dea câteva clocote și să se combine aromele.
    • Scurgeți pastele de apa în care au fiert, adăugați-le peste sosul de ciuperci și ardei copți și adăugați frunzele de busuioc.
    • Serviți pastele calde, simple sau presărate cu parmezan ras.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!