Go Back
+ servings
Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Porții: 2

Ingrediente

  • 5-6 ardei copți kapia sau ardei gras roșu
  • 1 ceapă nu prea mare
  • 50 ml ulei
  • 400 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 1 lingură de făină
  • sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Ardeii proaspăt copți, sau chiar congelați lasă o "apă" aromată și delicioasă. Să nu o aruncați, o vom folosi în rețetă!
  • Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare, puneți uleiul și căliți ceapa tocată mărunt până se înmoaie și devine translucidă.
  • Adăugați ardeii copți tăiați fâșii sau bucăți potrivit de mari. Tot acum turnați și apa lăsată de ardei.
  • Într-un castron amestecați smântâna cu un praf de sare, o lingură de făină și aproximativ 150 ml de apă.
  • Turnați smântâna în tigaie puțin câte puțin amestecând continuu.
  • Dați tigaia la cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care sosul de smântână va căpăta aromă de ardei copți și se va îngroșa.
  • Înainte să scoateți tigaia din cuptor, presărați usturoiul mărunțit, amestecați și lăsați aromele să se împrietenească câteva minute.
  • Serviți mâncarea de ardei copți cât e caldă, presărată cu pătrunjel verde și alături de o mămăliguță sau o pâine proaspătă de casă
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!