Gălbiorii se curăță de impurități și se spală foarte bine sub jet de apă.
Dacă aveți gălbiori mai mari, tăiați-i mai mărunt, dacă sunt mici, lăsați-i întregi.
Puneți uleiul și untul în tigaie, iar când acestea sunt încinse adăugați ceapa verde tocată mărunt.
Lăsați ceapa să se călească 1-2 minute, doar până când se înmoaie puțin, apoi puneți gălbiorii, sare și piper și amestecați de câteva ori.
Gălbiorii se vor înmuia și vor lăsa destul de multă apă, nu e nevoie să mai adăugați.
Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați gălbiorii să se gătească. Ar trebui să fie gata în 15-20 de minute.
Între timp tocați usturoiul mărunt (sau îl treceți prin presă) și îl presărați în tigaie, peste gălbiori.
Puneți din nou capacul și mai lăsați tigaia pe foc 2-3 minute să se întrepătrundă aromele.
Serviți gălbiorii cât sunt calzi, cu mămăliguță sau piure de cartofi, presărați cu mărar proaspăt tocat.