Go Back
+ servings
Gălbiori la tigaie cu usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Gălbiori la tigaie cu usturoi și mărar

Preparare20 minutes
Gătire20 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 500 g gălbiori proaspeți
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt înlocuiți cu ulei dacă doriți o rețetă vegană sau țineți post
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Gălbiorii se curăță de impurități și se spală foarte bine sub jet de apă.
  • Dacă aveți gălbiori mai mari, tăiați-i mai mărunt, dacă sunt mici, lăsați-i întregi.
  • Puneți uleiul și untul în tigaie, iar când acestea sunt încinse adăugați ceapa verde tocată mărunt.
  • Lăsați ceapa să se călească 1-2 minute, doar până când se înmoaie puțin, apoi puneți gălbiorii, sare și piper și amestecați de câteva ori.
  • Gălbiorii se vor înmuia și vor lăsa destul de multă apă, nu e nevoie să mai adăugați.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați gălbiorii să se gătească. Ar trebui să fie gata în 15-20 de minute.
  • Între timp tocați usturoiul mărunt (sau îl treceți prin presă) și îl presărați în tigaie, peste gălbiori.
  • Puneți din nou capacul și mai lăsați tigaia pe foc 2-3 minute să se întrepătrundă aromele.
  • Serviți gălbiorii cât sunt calzi, cu mămăliguță sau piure de cartofi, presărați cu mărar proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!