Go Back
+ servings
Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Tocăniță de cartofi cu ardei copți

Tocăniță de cartofi cu ardei copți, o rețetă de simplă, ieftină și delicioasă. O bucurie pentru toată familia!
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 198kcal

Ingrediente

  • 4-5 ardei copți de preferat kapia sau ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 3 cartofi
  • 3 roșii cărnoase bine coapte (sau roșii din conservă)
  • 50 ml de ulei
  • 1 frunză de dafin
  • puțin cimbru uscat sau proaspăt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

  • Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le 2-3 minute în puțin ulei.
  • Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați cartofii tăiați cuburi, frunza de dafin, cimbrul, puțină sare și 200 ml de apă.
  • Lăsați totul la fiert la foc mediu și amestecați din când în când.
  • Când cartofii sunt aproape fierți, puneți roșiile proaspete pasate (sau conserva de roșii) și ardeii copți tăiați bucăți sau fâșii.
  • Potriviți gustul de sare și piper și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic până când cartofii sunt gata.
  • Serviți tocănița de cartofi cu ardei copți caldă sau rece, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 198kcal | Carbohidrați: 27g | Proteine: 4g | Grăsimi: 9g | Fibre: 5g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 2999IU | Calciu: 29mg