Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Tocăniță de cartofi cu ardei copți, o rețetă de simplă, ieftină și delicioasă. O bucurie pentru toată familia!
Preparare15 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 198kcal
- 4-5 ardei copți de preferat kapia sau ardei gras roșu
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 3 cartofi
- 3 roșii cărnoase bine coapte (sau roșii din conservă)
- 50 ml de ulei
- 1 frunză de dafin
- puțin cimbru uscat sau proaspăt
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru servit
Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le 2-3 minute în puțin ulei.
Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați cartofii tăiați cuburi, frunza de dafin, cimbrul, puțină sare și 200 ml de apă.
Lăsați totul la fiert la foc mediu și amestecați din când în când.
Când cartofii sunt aproape fierți, puneți roșiile proaspete pasate (sau conserva de roșii) și ardeii copți tăiați bucăți sau fâșii.
Potriviți gustul de sare și piper și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic până când cartofii sunt gata.
Serviți tocănița de cartofi cu ardei copți caldă sau rece, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Calorii: 198kcal | Carbohidrați: 27g | Proteine: 4g | Grăsimi: 9g | Fibre: 5g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 2999IU | Calciu: 29mg