Go Back
+ servings
Chec vegan cu banane și migdale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Chec vegan cu banane și migdale (banana bread)

Preparare10 mins
Gătire45 mins
Timp total55 mins
Categorie: Desert
Porții: 12

Ingrediente

topping

  • 50 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță de ulei de floarea soarelui
  • 50 g migdale prăjite

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în forma de chec.
  • Mixați timp de 2-3 minute uleiul cu laptele vegetal și cu zahărul.
  • Adăugați cele 4 banane zdrobite cu furculița, sucul de portocală, apoi și restul ingredientelor.
  • Turnați compoziția în forma de chec.
  • Secționați în lungime banana rămasă și puneți-o deasupra checului.
  • Dați tava la cuptor pentru 35-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că iese uscată și checul este bine copt și în interior.
  • Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit.

topping

  • Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
  • Amestecați ciocolata topită cu o linguriță de ulei, apoi turnați-o peste chec.
  • Presărați migdalele mărunțite grosier cu cuțitul.
  • Lăsați checul să se răcească foarte bine înainte să îl feliați.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!