Chec vegan cu banane și migdale (banana bread)
Cauți un desert de post spornic și ușor de făcut? Încearcă acest chec vegan cu banane! E delicios, plin de arome și atât de ușor de făcut!
Preparare10 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total55 minutes mins
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12
Calories: 302kcal
topping
- 50 g ciocolată neagră
- 1 linguriță de ulei de floarea soarelui
- 50 g migdale prăjite
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în forma de chec.
Mixați timp de 2-3 minute uleiul cu laptele vegetal și cu zahărul.
Adăugați cele 4 banane zdrobite cu furculița, sucul de portocală, apoi și restul ingredientelor.
Turnați compoziția în forma de chec.
Secționați în lungime banana rămasă și puneți-o deasupra checului.
Dați tava la cuptor pentru 35-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că iese uscată și checul este bine copt și în interior.
Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit.
topping
Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
Amestecați ciocolata topită cu o linguriță de ulei, apoi turnați-o peste chec.
Presărați migdalele mărunțite grosier cu cuțitul.
Lăsați checul să se răcească foarte bine înainte să îl feliați.
Calorii: 302kcal | Carbohidrați: 39g | Proteine: 5g | Grăsimi: 15g | Fibre: 3g | Zahăr: 17g