Go Back
+ servings
Trigoane crocante cu brânză sărată
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Mini-trigoane crocante cu brânză sărată

Preparare15 mins
Gătire30 mins
Timp total45 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 60

Ingrediente

  • 10 foi subțiri de plăcintă
  • 300 g brânză de vaci grasă și bine scursă
  • 200 g brânză de burduf
  • 3 ouă
  • 75 g unt topit și răcit
  • sare după gust

în plus

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Amestecați brânzeturile cu ouăle bătute și potriviți gustul de sare.
  • Ungeți prima foaie de plăcintă cu puțin unt, apoi o tăiați pe lung, în 6 fâșii egale.
  • Puneți câte o linguriță de amestec de brânză pe capătul fiecărei fâșii, apoi împăturiți fâșiile pornind de la un capăt în formă de mici triunghiuri.
  • Pe măsură ce formați trigoanele, așezați-le în tava de la cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  • Continuați în același fel până terminați foile și umplutura.
  • Ungeți trigoanele cu ou bătut și presărați-le cu semințe de susan negru.
  • Coaceți trigoanele timp de 25-30 de minute până când devin aurii, crocante și frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!