Go Back
+ servings
Clafoutis cu caise
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Clafoutis cu caise și rozmarin. Sau un fel de clătită uriașă cu fructe la cuptor.

Preparare15 mins
Gătire40 mins
Timp total55 mins
Categorie: Desert
Porții: 8

Ingrediente

pentru o formă cu diametrul de 24 cm

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr alb
  • 2 linguri de zahăr brun sau tot alb
  • 20 g unt rece
  • 30 g unt topit și răcit
  • 100 ml de lapte
  • 120 g făină
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • 1 lingură de rom sau esență de rom
  • un praf de sare
  • câteva ace de rozmarin de preferat proaspăt
  • 6-8 caise depinde cât sunt de mari

pentru servit, opțional: zahăr vanilat, înghețată de vanilie, frișcă sau smântână pentru frișcă

    Mod de preparare

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Puneți cele 20 g de unt rece și cele 2 linguri zahăr brun în cratiță și rumeniți caisele pe ambele părți, doar cât să se înmoaie puțin și să se caramelizeze puțin în contact cu zahărul topit.
    • Presărați câteva ace de rozmarin peste caise.
    • Într-un bol, bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare.
    • După ce ouăle s-au albit și și-au mărit volumul, adăugați untul topit și răcit, laptele, vanilia și romul.
    • Încorporați făina cu mișcări ușoare, apoi turnați compoziția peste caisele rumenite.
    • Dați vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.
    • Clafoutisul trebuie să fie umflat și rumenit. După ce se răcește, se va lăsa, e normal să se întâmple așa.
    • Se servește cald sau rece, cu topping de zahăr pudră, înghețată, frișcă, etc. Noi îl preferăm cu zahăr pudră și smântână.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!