Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Puneți cele 20 g de unt rece și cele 2 linguri zahăr brun în cratiță și rumeniți caisele pe ambele părți, doar cât să se înmoaie puțin și să se caramelizeze puțin în contact cu zahărul topit.
Presărați câteva ace de rozmarin peste caise.
Într-un bol, bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare.
După ce ouăle s-au albit și și-au mărit volumul, adăugați untul topit și răcit, laptele, vanilia și romul.
Încorporați făina cu mișcări ușoare, apoi turnați compoziția peste caisele rumenite.
Dați vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Clafoutisul trebuie să fie umflat și rumenit. După ce se răcește, se va lăsa, e normal să se întâmple așa.
Se servește cald sau rece, cu topping de zahăr pudră, înghețată, frișcă, etc. Noi îl preferăm cu zahăr pudră și smântână.