Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă potrivită ca mărime.
Puneți cireșele în tavă, presărați zahărul brut și puneți din loc în loc fâșii de unt rece.
Dați tava la cuptor pentru 10-15 minute cât timp vă ocupați de blat.
Mixați ouăle întregi împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își triplează volumul.
Adăugați untul topit și răcit și vanilia și omogenizați.
Încorporați făina folosind telul de mână, cu mișcări ușoare pentru a nu scoate aerul încorporat în spuma de ouă.
Turnați aluatul peste cireșele din tavă și dați prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute, până când aluatul este bine copt și puțin rumenit.
Răsturnați prăjitura pe un platou și lăsați-o să se răcească.
Dacă doriți, puteți orna prăjitura cu frișcă naturală obținută din smântâna bătută cu zahăr pudră și vanilie.