Go Back
+ servings
Prăjitură răsturnată cu cireșe
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Prăjitură răsturnată cu cireșe. Decorată cu frișcă sau nu

Preparare20 minutes
Gătire35 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Desert
Porții: 12

Ingrediente

pentru o tavă de 35x25 cm

    stratul de fructe

    • aprox. 600 g cireșe fără sâmburi
    • 4 linguri de zahăr brut sau tos
    • 50 g unt rece

    blatul

    opțional

    Mod de preparare

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă potrivită ca mărime.
    • Puneți cireșele în tavă, presărați zahărul brut și puneți din loc în loc fâșii de unt rece.
    • Dați tava la cuptor pentru 10-15 minute cât timp vă ocupați de blat.
    • Mixați ouăle întregi împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își triplează volumul.
    • Adăugați untul topit și răcit și vanilia și omogenizați.
    • Încorporați făina folosind telul de mână, cu mișcări ușoare pentru a nu scoate aerul încorporat în spuma de ouă.
    • Turnați aluatul peste cireșele din tavă și dați prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute, până când aluatul este bine copt și puțin rumenit.
    • Răsturnați prăjitura pe un platou și lăsați-o să se răcească.
    • Dacă doriți, puteți orna prăjitura cu frișcă naturală obținută din smântâna bătută cu zahăr pudră și vanilie.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!