Go Back
+ servings
Şalău cu maioneză
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Şalău cu maioneză

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • aprox 500 g file de șalău se poate înlocui cu alt pește alb, slab
  • 20 ml de ulei
  • 50 ml vin alb
  • cimbru uscat
  • sare și piper după gust

maioneza

  • 1 gălbenuș crud
  • 1 gălbenuș fiert
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • sare și piper de preferat piper alb după gust
  • opțional - 1 cățel de usturoi
  • opțional - 1 lingura de muștar

pentru decor

  • câteva capere marinate

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Ungeţi fileul de şalău cu foarte puţin ulei, condimentaţi şi aşezaţi-l în tavă. Turnaţi vinul, apoi daţi tava la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până când peştele este gătit şi uşor rumenit.
  • Lăsaţi peştele să se răcească cât timp vă ocupaţi de maioneză.
  • Mixaţi cele două gălbenuşuri adaugând uleiul puţin câte puţin.
  • Puneţi pe rând cele 2 linguri de suc de lămâie şi potriviţi gustul de sare şi piper.
  • Dacă doriţi o maioneză mai moale, mai relaxată, puteţi adăuga spre final, în timp ce mixaţi, 1-2 linguri de apă foarte rece.
  • Mărunţiţi peştele şi amestecaţi-l cu ⅔ din cantitatea de maioneză.
  • Aşezaţi peştele pe un platou şi decoraţi cu restul de maioneză şi capere marinate.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!