Go Back
+ servings
Fursecuri cu magiun de prune şi nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Preparare20 minutes
Gătire10 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Desert
Porții: 25 -30

Ingrediente

pentru fursecuri

umplutura

  • aprox. 200 g magiun de prune cam ½ de borcan
  • 100 g miez de nucă mărunțit

Mod de preparare

  • Mixați untul împreună cu zahărul până când devine spumos, iar zahărul este topit complet.
  • Adăugați oul, vanilia și omogenizați, apoi încorporați făina și sarea. E suficient să aveți un aluat fin și omogen, nu e nevoie să îl frământați.
  • Formați o bilă din aluat, pe care o înveliți în folie alimentară sau o pungă curată și îl lăsați la frigider pentru jumătate de oră. Untul se va întări și în acest fel aluatul va fi mai ușor de întins și decupat.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tăvile de la aragaz.
  • Presarăți puțină făina pe blatul de lucru și întindeți o foaie de aluat cam de ½ cm.
  • Decupați fursecurile în forma dorită. Marginile rezultate le frământați puțin și întindeți o nouă foaie din care decupați fursecuri. Si tot asa pana terminați aluatul.
  • Așezați fursecurile în tavă și coaceți timp de 8-10 minute, doar până se încep să capete puțină culoare pe margini. Nu le rumeniți!
  • Lipiți fursecurile două câte două cu magiun de prune, apoi le treceți cu marginile prin miezul de nucă mărunțit.
  • Se pot servi imediat, dar sunt mai bune a doua zi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!