Mixați untul împreună cu zahărul până când devine spumos, iar zahărul este topit complet.
Adăugați oul, vanilia și omogenizați, apoi încorporați făina și sarea. E suficient să aveți un aluat fin și omogen, nu e nevoie să îl frământați.
Formați o bilă din aluat, pe care o înveliți în folie alimentară sau o pungă curată și îl lăsați la frigider pentru jumătate de oră. Untul se va întări și în acest fel aluatul va fi mai ușor de întins și decupat.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tăvile de la aragaz.
Presarăți puțină făina pe blatul de lucru și întindeți o foaie de aluat cam de ½ cm.
Decupați fursecurile în forma dorită. Marginile rezultate le frământați puțin și întindeți o nouă foaie din care decupați fursecuri. Si tot asa pana terminați aluatul.
Așezați fursecurile în tavă și coaceți timp de 8-10 minute, doar până se încep să capete puțină culoare pe margini. Nu le rumeniți!
Lipiți fursecurile două câte două cu magiun de prune, apoi le treceți cu marginile prin miezul de nucă mărunțit.
Se pot servi imediat, dar sunt mai bune a doua zi.