Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
Amestecaţi brânza de vaci, cu smântâna, 100 g de zahăr, vanilia, stafidele şi cele 2 ouă întregi.
Dati deoparte cam 4-5 linguri din compoziţie pe care o subţiaţi cu foarte puţin lapte.
Umpleţi clătitele cu restul de compoziţie de brânză. şi împachetaţi-le ca pe pe sarmale, cu marginile în interior.
Aşezati clătitele într-un vas uns cu puţin unt şi turnati deasupra compoziţia păstrată deoparte.
Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi cele 50 g de zahăr şi mixaţi din nou până obţineţi o bezea fermă.
Puneţi bezeaua peste clătite şi presăraţi deasupra coajă rasă de lămâie. Îi va da o aromă superbă.
Daţi vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Clătitele cu brânză şi bezea la cuptor sunt bune şi când sunt calde, dar şi după ce se răcesc, doar că bezeaua se va înmuia dacă le lăsaţi de pe o zi pe alta.