Go Back
+ servings
Omletă cu brânză şi sparanghel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Omletă cu brânză şi sparanghel

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 120 g brânză eu am avut brânză de capră
  • 20 g unt
  • 6 fire de sparanghel
  • sare piper după gust

Mod de preparare

  • Spalaţi şi curăţaţi sparanghelul. Tăiaţi 1-2 cm din partea de jos, care de obicei e mai fibroasă. Dacă sparanghelul nu e foarte proaspăt şi vi se par tijele aţoase, le puteţi curăţa cu un cuţit pentru legume.
  • Puneţi untul să se topească într-o tigaie antiaderentă.
  • Bateţi ouăle cu sare şi piper după gust şi mărunţiţi brânza.
  • Când untul este topit, turnaţi ouăle bătute şi peste ele puneti bucăţelele de brânză.
  • Aşezaţi deasupra cele 6 fire de sparanghel.
  • Coaceţi omleta la foc mediu, acoperită cu un capac.
  • Când omleta e bine închegată şi rumenită dedesubt, o întoarceţi pe partea cealată folosindu-vă de o paletă mai lată.
  • Lăsaţi omleta 1-2 minute, doar cât să se rumenească puţin, apoi răsturnaţi-o pe un platou şi serviţi.
  • E bună şi caldă, dar şi rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!