Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Ciorbă cu perișoare de pește

Preparare15 mins
Gătire45 mins
Timp total1 hr
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 6

Ingrediente

pentru ciorbă

  • capul coada şi oasele de la un peşte mare (sau tacâmuri de peşte)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ ardei gras
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 feliuţă de telină
  • 200 ml cuburi de roşii
  • 30 g orez cam 2 linguri
  • 200-300 ml de borş depinde cât de acră vreţi ciorba
  • sare - după gust
  • leuştean sau pătrunjel proaspăt

pentru perişoare

  • 500 g file de peşte tocat știucă, șalău, crap, somn
  • 30 g orez cam 2 linguri
  • 1 ou
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Se pun oasele de peşte la fiert în 3-4 litri de apă cu puţină sare.
  • Când apa începe se fiarbă, se adună spuma care s-a format, apoi se pun legumele tăiate cubuleţe.
  • Când legumele sunt aproape fierte, putem scoate oasele de peşte din oală şi adăugăm orezul, borşul şi cuburile de roşiile şi potrivim gustul supei de sare.
  • Lăsăm ciorba să dea din nou în clocot şi între timp ne ocupăm rapid de perişoare.
  • Amestecăm carnea tocată cu orezul, oul bătut, sare şi piper după gust. Frământăm amestecul câteva minute pentru a avea perişoare bine legate şi pufoase.
  • Cu palmele umede formăm perişoare cu diametrul de 3-4 cm şi le dăm uşurel drumul în oală. Timp de 2-3 minute nu amestecăm ciorba pentru a le lăsa timp să se închege şi să nu cumva să le zdrobim sau să se desfacă.
  • Perişoarele sunt fierte când încep să se ridice singure la suprafaţă.
  • Lăsăm să mai dea 2-3 clocote, apoi stingem focul.
  • Presărăm deasupra leuştean proaspăt tocat, punem capacul şi lăsăm ciorba să se odihnească 10-15 minute înainte să o servim.
  • Dacă nu ţineţi vreun regim, puteţi servi ciorba cu o lingură-două de smântână. Îi va îmbogăţi gustul şi îi va da o savoare specială.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!