Go Back
+ servings
Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Reţeta de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc, o idee bună şi gustoasă pentru masa de prânz.
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 477kcal

Ingrediente

  • aprox. 300 g pulpă de porc cu sau fără os
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • 75 ml ulei
  • 300 g mazăre congelată
  • 150 g cuburi de roşii
  • sare piper, boia de ardei (dulce sau iute)
  • cimbru uscat

Mod de preparare

  • Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras şi puneţi-le la prăjit în uleiul încins.
  • Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se rumenească puţin pe ambele părţi. Tot acum puneţi şi usturoiul mărunţit cu cuţitul sau trecut prin presă.
  • Adăugaţi o ceşcuţă de apă sau cât este necesar (carnea îşi mai lasă şi ea lichid), sare, piper, boia de ardei şi cimbru după gust. Lăsaţi carnea să fiarbă înăbuşit, la foc mic cu capac.
  • Când carnea este fiartă, adăugati mazărea congelată (nu e nevoie să o decongelaţi înainte), cuburile de roşii şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mediu spre mic, amestecând din când în când.
  • Mâncarea este gata când şi boabele de mazăre sunt moi şi bine fierte. Cam în 15 minute după ce începe din nou să clocotească, ar trebui să fie gata.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 477kcal | Carbohidrați: 31g | Proteine: 10g | Grăsimi: 36g | Fibre: 11g | Zahăr: 13g | Vitamina A: 3012IU | Calciu: 60mg