Go Back
+ servings
Orez aromat cu prune uscate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 11 votes

Orez aromat cu prune uscate

Orez aromat cu prune uscate și zahăr ars, o mâncare pe care bunicile o făceau mereu în postul Crăciunului.
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 214kcal

Ingrediente

  • 3 linguri de zahăr
  • 400 ml de apă
  • 200 g prune uscate eu am avut fără sâmburi
  • 100 g orez cu bob lung
  • un praf de sare

opțional, dacă vreți un orez dulce și aromat

Mod de preparare

  • Lăsați prunele să se hidrateze cel puțin 30 de minute în apă caldă, apoi clătiți-le în 2-3 ape.
  • Puneți zahărul într-o cratiță la foc mediu și îl caramelizați până devine brun deschis, amestecând continuu să nu se ardă sau să se afume.
  • Turnați apa în cratiță (atenție mare la aburi!) și amestecați până când zahărul caramelizat este complet dizolvat.
  • Adăugați orezul, un praf de sare și prunele uscate. Lăsați orezul să fiarbă până se umflă (20-30 de minute, depinde de orez). Amestecați din când în când în acest timp.
  • La final, adăugați opțional: coaja rasă de lămâie, scorțișoara și untul de cocos.
  • Serviți cald sau rece, este excelent în ambele variante.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 214kcal | Carbohidrați: 53g | Proteine: 3g | Grăsimi: 1g | Fibre: 4g | Zahăr: 20g