Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
Dacă folosim roşii proaspete, în timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.
Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele la blenderul vertical şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă (sau cuburile de roşii din borcan, cu tot cu lichid), adăugăm zahărul şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.
Adăugăm uleiul de măsline, potrivim gustul de sare şi piper şi supa e gata.
Se serveşte caldă cu pătrunjel proaspăt, crutoane aromate, seminţe la alegere, smântână, sau parmezan ras, etc.