Go Back
+ servings
Supă-cremă de roşii galbene cu pătrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Supă-cremă de roşii galbene cu pătrunjel

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Porții: 6 -8

Ingrediente

  • 700 g de roşii bine coapte sau 1 borcan de cuburi de roşii galbene cu pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • ½ de ţelină mare sau una mai micuţă
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă rasă de zahăr ia din aciditatea roşiilor
  • sare şi piper după gust

pentru servit

Mod de preparare

  • Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
  • Dacă folosim roşii proaspete, în timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.
  • Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele la blenderul vertical şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă (sau cuburile de roşii din borcan, cu tot cu lichid), adăugăm zahărul şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
  • Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.
  • Adăugăm uleiul de măsline, potrivim gustul de sare şi piper şi supa e gata.
  • Se serveşte caldă cu pătrunjel proaspăt, crutoane aromate, seminţe la alegere, smântână, sau parmezan ras, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!