Butterfish cu creveţi şi sos de lămâie
File de butterfish cu creveţi şi sos de lămâie, un pește cu gust fin și textură cremoasă, preparat simplu și rapid.
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 494kcal
- 250 g file de butterfish
- 300 g creveţi proaspeți sau congelaţi
- 50 g unt
- 1 căţel de usturoi
- sucul de la o lămâie
- coriandru sau pătrunjel proaspăt
- sare şi piper după gust
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi un vas antiaderent (sau îl ungeţi cu foarte puţin ulei) în care să puneti peştele.
Condimentaţi fileul simplu, doar cu sare şi piper şi puneţi-l pe grillul încins câte 1 minut pe fiecare parte.
Aşezaţi peştele în vas şi daţi-l la cuptor pentru 15 minute.
Între timp puneți untul în tigaie împreună cu usturoiul zdrobit, lăsaţi-l să se topească şi adăugaţi creveţii.
Presăraţi sare şi piper după gust şi gătiţi creveţii timp de 5-6 minute.
Faceţi un sos din sucul de lămâie şi câteva frunze de pătrunjel sau coriandru. Eu le-am băgat la chopper şi le-am învârtit de câteva ori.
Scoateţi peştele din cuptor, stropiţi cu puţin sos de lămâie şi serviţi-l imediat alături de creveţi.
Merge foarte bine cu o salată verde, orez gătit simplu sau piure de broccoli, spanac, linte sau mazăre.
Calorii: 494kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 55g | Grăsimi: 29g | Colesterol: 378mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 775IU | Calciu: 117mg