Salată orientală în varianta de post
Rețetă de salată orientală este la fel de bună și în varianta de post. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.
Preparare30 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total1 hour hr
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 321kcal
- 3 cartofi mari roşii
- 1 morcov mare
- 1 conservă de fasole roşie
- 1 ceapă uscată eu am avut şi câteva fire de ceapă verde
- 100 g măsline Kalamata
- 200 g gogoşari în oţet
- 50 ml ulei
- 75 ml oţet am pus din oţetul de la gogoşari
- sare şi piper după gust
Fierbeţi cartofii şi morcovul, lăsaţi-i să se răcească, apoi feliaţi legumele sau tăiaţi-le cuburi.
Adaugaţi boabele de fasole roşie, măslinele, gogoşarii şi ceapa tăiată fideluţă.
Turnaţi uleiul şi oţetul peste legume, apoi presăraţi sare şi piper după gust.
Amestecaţi legumele cu mişcări delicate ca să nu le striviţi, dar să ajungă toate să fie îmbrăcate în ulei şi oţet.
Salata va fi mai bună dacă o lăsaţi la rece cel puţin două ore înainte de servire, timp necesar pentru ca aromele să se armonizeze şi să se întrepătrundă.
Calorii: 321kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 4g | Grăsimi: 17g | Fibre: 10g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 5108IU | Calciu: 44mg