Go Back
+ servings
Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Preparare5 minutes
Gătire20 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 4

Ingrediente

  • 1 conservă de năut de 400 g
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin plus 1-2 linguri extra pentru turnat deasupra
  • 1-2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • ½ linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă za'atar
  • coriandru proaspăt eu am avut uscat
  • seminţe de dovleac sau orice alte seminţe vă plac

Mod de preparare

  • Tăiaţi transversal cele 2 căpăţâni de usturoi şi puneţi-l la copt pentru aproximativ 20 de minute, până se înmoaie şi se rumeneşte.
  • Scurgeţi năutul din conservă şi păstraţi deoparte lichidul. Încercați să înlăturați pe cât posibil cojile de năut. Ştiu că este o operațiune neplăcută și plictisitoare dar merită cu prisosință dacă vreți să obțineți un hummus fin.
  • Puneţi în blender năutul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul curăţat şi răcit și mirodeniile după gust.
  • Pasaţi totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic din zeama păstrată din conserva de năut.
  • Decorați cu ulei de măsline, coriandru, boia de ardei, za'atar şi semințe.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!