Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt într-o tavă de chec. Eu rămăsesem fără hârtie, aşa că am uns-o cu ulei şi am tapetat-o cu făină. A fost bine şi aşa, nu s-a lipit deloc de formă.
Puneţi într-un bol: laptele, uleiul, zahărul şi coaja rasă de lămâie. Mixaţi la robot sau un mixer de mână ca să se dizolve zahărul şi să introduceţi un pic de aer în compoziţie.
Turnaţi câteva picături de esenţă de trandafiri (sau de care doriţi) şi omogenizaţi.
Adăugaţi ingredientele uscate: merişoarele, făina, pudra de cacao, praful de copt, sarea şi bicarbonatul şi omogenizaţi bine compoziţia. Păstraţi câteva merişoare deoparte să le presăraţi la final peste chec.
Turnaţi compoziţia în forma de chec şi presarati merişoarele păstrate mai sus.
Daţi checul la cuptor pentru 45-50 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Lăsaţi checul să se răcorească 5-10 minute în formă, apoi îl scoateţi cu grijă pe un grătar unde îl lăsaţi până se răceşte complet.